Bokbloggar och varningsfinger

Varning för bokblogg

För mindre kända författare och debutanter är bokbloggar ett sätt att få uppmärksamhet. Men frågan är om det är en bra idé att låta enstaka personer fälla domar hej vilt? Böcker, liksom mycket annat, handlar om personliga referenser och är till stor del en smaksak. Vem bestämmer vad som är en bra bok?

Jag har sett skräckexempel där mindre bokbloggar sågar verk utan att egentligen förstå vad det är dom har läst. Vem tjänar på detta?

Några tips och funderingar

  • Varning för bokbloggInnan du skickar recensionsexemplar till en bokblogg ska du kolla så att bloggen/bloggaren vet vad den gör.
  • Passar bokbloggen din bok?
  • Är det värt att sågas av en mupp?
  • Om din bok skulle råka få en hyfsad recension leder det till något? Är det värt besväret? Är det värt att chansa? En liten bokblogg hjälper inte bokförsäljningen.

Personligen råder jag författare att hålla sig till större bokbloggar (om man nu absolut måste trilskas med bokbloggar). Mitt råd är att skicka till dom största och hoppas på det bästa. Undvik Mickey Mouse-bloggar, dom leder inte till något. Kasta inte pärlor för svin.

Det som saknas är bloggar som recenserar bokbloggar.

Hälsningar
Patric Liljestrand

Värmlands Bokfestival 2017

Förra helgen var vi med på Värmlands Bokfestival för andra gången. I år var organisationen mycket bättre och vi hade trevliga dagar. Det är roligt att få visa upp sina böcker och träffa andra i samma bransch. Bland andra träffade vi Robert Warholm, Martin Bärjed, Kicki och Gunnar Lidén, Gunnar Svensson och Karina Johansson. Men förutom att träffa alla dessa härliga människor fick vi också chansen att möta våra läsare. Jätteroligt!

Vi har redan planerat att vara med även nästa år.

Här är några bilder, ljuset var inte det bästa men hoppas ni kan få feeling för stället ändå. Bilderna vi tog på framträdanden och talare blev tyvärr helt misslyckade. Men håll gärna tillgodo med det vi har 🙂

Bokfestival 2017
Stolta som tuppar vid vårt bord! 🙂

 

Karina Johanssons bild
Festivalvy från Karina Johanssons kamera. Hennes bord dignar av underbart vackra bokpaket i förgrunden. Åt höger bokbinderi och rakt fram står vi.

 

Bokfestival 2017
Vårt andra bord på festivalen där vi berättade om våra boktjänster, numera kallat Tryckböcker.se.

 

Bokfestival 2017
Sista bilden visar utsikten från vårt bord.

Det var allt för denna gång. Hörs snart igen 🙂

/Regine och Patric